Brežančić na Svetskom prvenstvu u Čileu

Jedan od najznačajnijih događaja u 2019-oj godini, Svetsko prvenstvo za kadete, juniore i u21, ove godine je organizovano od strane Nacionalne Karate Federacije Čilea i Svetske Karate Federacije (WKF), u Santijagu od 23. do 27. oktobra. Na ovom najprestižnijem takmičenju, okupilo se preko 1580 najkvalitetnijih takmičara iz 96 zemalja.

Iz Novog Miloševa, kao član reprezentacije Karate Federacije Srbije, svoju zemlju u kategoriji mlađih seniora (u21) do 84kg, predstavljao je Vladimir Brežančić. U konkurenciji od 51 takmičara, Vladimir je uspeo da dođe do četvrtine finala, odnosno da uđe krug osmorice najkvalitetnijih karatista u svojoj kategoriji.
U eliminacijama je najpre pobedio Meksikanca, Benavides Palomino Pabla Andresa rezultatom 2:0, zatim je Nobl Maksa iz Australije porazio sa 1:0, da bi u osmini finala ubedljivo trijumfovao nad Novozelandskim reprezentativcem rezultatom 4:0. Ove tri pobede donele su mu šansu za ulazak u polufinale, međutim nakon neizvesne borbe, takmičenje je ipak završio u četvrtini finala, izgubivši od Badawy Youssefa, koji je takmičenje završio kao trećeplasirani, rezulatom 1:3.

Jedno mišljenje na „Brežančić na Svetskom prvenstvu u Čileu

Postavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.